Sandra Mooij: ‘Gezellige, ongedwongen sfeer voor onze gasten’

2 oktober 2024

Sandra Mooij is geboren in het horecavak. ‘Al heel klein stond ik achter de bar bij mijn ouders in het café-restaurant in Egmond aan den Hoef’, vertelt Sandra. ‘En nog steeds houd ik van die gezellige, ongedwongen sfeer. Precies de sfeer van 1723 Voorburg!’

Onze gastvrouw Sandra is met recht een doorgewinterde horecaondernemer. ‘Als mijn moeder niet ingegrepen had, want ik wilde me vroeger eigenlijk inschrijven voor het leger’, lacht Sandra. ‘Gelukkig echter kwam ik op de Hotelschool terecht en volgde daar de opleiding tot receptioniste. Ik heb daar ook Pieter leren kennen tijdens een stage als receptioniste bij het Hof van Holland in Noordwijk Binnen (waarvan wij later de eigenaar werden).’ De bijzondere geschiedenis van dit hotel-café-restaurant gaat zelfs terug tot de 14e eeuw.

Overal waar stress was, ging ik heen
Sandra: ‘Overal waar stress was, daar ging ik heen. Heerlijk vond ik dat! In de tussentijd haalde ik versneld mijn papieren voor bediening in de horeca. Ik heb gewerkt in diverse restaurants, waaronder uitstekende restaurants hier ‘om de hoek’ in Voorburg: Villa La Ruche en Savelberg. En van The Village Lounge zijn we enkele jaren de eigenaar geweest.’

Bib Gourmand
‘Rond 2002 zette ik Brasserie De Koepel op samen met Leo van Langh, de huidige Patron Cuisinier. Daarna zijn Pieter en ik tien jaar lang de eigenaar geweest van het Hof van Holland in Noordwijk. We hebben Bib Gourmand gekookt en alle restaurants die wij hebben gehad stonden vermeld in de Lekker en Gault&Millau-gids.’ Bib Gourmands worden gegeven aan restaurants die hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs geven.

Druk sociaal leven
Sandra zit als gastvrouw en eigenaresse van 1723 dus nooit stil. ‘Dat had ik vroeger al. Ik had een druk sociaal, sportief leven en daarnaast was ik vaak in het café-restaurant van mijn ouders te vinden. Ik had een eigen paard, deed aan hardlopen en kletste honderduit met alle gasten. Ons restaurant was bekend tot in Amsterdam. Gasten kwamen van heinde en verre.’

Gastvrije service
‘Die ouderwetse café-restaurant-sfeer vind ik supergezellig. Iedereen is welkom om gezellig te eten en te drinken. Zoals wij dat ook in 1723 Voorburg doen. De verhuizing naar het grotere pand aan de Kerkstraat is mede mogelijk gemaakt door zeer goede vrienden van 1723. Ik ben bijzonder trots dat wij nu ons tiende jaar ingaan’, aldus Sandra. ‘Met een prachtige referentie in De Telegraaf. Daarin roemde culinair verslaggever Reza Bakhtali het eten, de gezellige sfeer en de gemoedelijke service. Daar werden we even stil van. Net als van de mooie recensie in het AD.’ Die goede gastvrije service is het label van 1723 Voorburg én van Sandra Mooij.

De ouders van Sandra, horecaondernemers van ‘De Koffiemolen’ in Egmond aan Zee treden in 1967 in het huwelijk.

Sandra in haar jeugd

Sandra en Pieter in 2015 in 1723 aan de Herenstraat 98.

Sandra Mooij en haar ‘grote’ broer Marc.

Trouwdag van Sandra en Pieter

Meer nieuws

Vier kerst 2024 bij 1723!

Vier kerst 2024 bij 1723!

Kerst 2024 belooft bij 1723 Voorburg weer sprankelend te worden! Goed gezelschap en lekker eten. Wilt u verzekerd zijn van een leuke tafel? Reserveer dan voor Eerste Kerstdag of Tweede Kerstdag direct bij Sandra.

Lees meer
Zonnige opmars naar tiende jaar

Zonnige opmars naar tiende jaar

We krijgen nog wat zomerse dagen. Dat betekent een zonnige opmars naar ons tiende jaar 1723! Wat vliegt de tijd als het gezellig is. Vrijdag 30 augustus 2024 bieden wij al negen jaar de succesvolle biefstuk-/kreeftenavond. We gaan dan op de kop af het tiende jaar in...

Lees meer
Heerlijk terras aan idyllische Kerkstraat

Heerlijk terras aan idyllische Kerkstraat

Zien en gezien worden, terwijl je lekker eet en drinkt! Op het terras van 1723 Voorburg is het altijd gezellig. Aan de idyllische Kerkstraat hebben we een heerlijk terras. We gaan weer naar temperaturen boven de 20 graden, dus dat belooft betere terrastijden. En ook...

Lees meer