Kerkstraat 52, 2271 CT Voorburg

070 2015 003

PUBLICATIES :: 1723 VOORBURG

Yanick, Pippa en Guusje onthullen logo 1723

Vlietnieuws 29-08-2016

Een jaar na de opening is er een nieuw logo en wordt de naam aangepast. Een mes, vork, wijnglas en de cijfers 1723. De aanduiding Proeflokaal is verdwenen. ,,Na een jaar is proeven niet meer nodig. De mensen weten dat we een goede keuken hebben”,vertelt eigenaar Pieter Mooij. Samen met vrouw Sandra bestiert hij de aantrekkelijke kleinschalige horeca gelegenheid aan de Herenstraat 98 in Voorburg. Hun kinderen Yanick, Pippa en Guusje onthulden het nieuwe logo.

1723 heeft in twaalf maanden bewezen een aanwinst te zijn voor het Huygenskwartier. Heel wat mensen stappen binnen voor het uitgebreide wijn- bier en gedistilleerd assortiment. Er zijn maar liefst 15 wijnen op glas verkrijgbaar en ook de keuze in bieren en distillaten is indrukwekkend. Alom bekend is inmiddels de dagelijks wisselende maaltijd. Geen uitgebreide kaart, maar één gerecht per dag en dat voor een prijs tussen de 13,50 en 15,50 euro. Daarnaast een kleine kaart, met onder meer fingerfood en borrelgerechten, huisgemaakte kreeftensoep, door ’t Proefhuys geselecteerde (seizoens)kazen en zoeten gerechtjes. Buiten wacht de bezoeker een verwarmd terras. Binnen overheerst een huiskamergevoel.

,,Men hoeft natuurlijk niet per sé te eten”, stelt Sandra Mooij. ,,Koffie, borrelen, dat kan natuurlijk ook. Naast de naam hebben we ook de wijnkaart aangepast, in samenwerking met Hanos-Delft, Wijn van Steve en ’t Proefhuys. Die worden ook per glas geserveerd.”

1723: het geboortejaar van Kaat Mossel. Maar ook het jaar dat Anthony van Leeuwenhoek overleed. Is dat de reden om jullie zaak 1723 te noemen? Pieter en Sandra Mooij schieten in de lach. ,,Neen, het zijn gewoon de openingstijden van onze keuken, van 17 tot 23 uur. Eerder kan men natuurlijk al terecht voor een kop koffie, een glas wijn of een biertje.” Reserveren voor 1723 kan via de mail: info@1723.nl, of telefonisch: 2015 003. De zaak is open van dinsdag tot en met zaterdag, van 16.00 tot 24.00 uur.


Nieuwe aanwinst Herenstraat Proeflokaal 1723 voelt als een

Voorburgse Courant 15-08-2015

Een nieuw horecabedrijf vestigt zich in oud Voorburg. Bekende namen keren terug naar de huiskamer van he thistorisch centrum.

VOORBURG – Ruim 25 soorten whisky, tientallen jenevers, zeker zoveel gin, cognac, brandy , rum, 15 wijnen op glas, nog meer op fles, Belgisch bier op de tap en ook nog eens diverse soorten per fles. Dat is wat men in het nieuwe Proeflokaal 1723 mag verwachten. Daarbij wordt een dagelijkse schotel geserveerd en op zaterdag de huis saté. Vrijdag 28 augustus opent deze nieuwe huiskamer van Voorburg de deuren aan de Herenstraat 98.

Voor eigenaren Pieter en Sandra Mooij is het in ieder geval thuis komen. Beiden hebben een meer dan ruime ervaring opgedaan in de plaatselijke horeca, alvorens ze naar Noordwijk vertrokken. Vooral de Bib Gourmant, een culinaire onderscheiding die Pieter bij elkaar kookte in The Village en later nog eens in Noordwijk, staat nog vers in het geheugen. Nu is het echtpaar terug. Ze kiezen voor een kleinschalige zaak, waarin de aandacht voor de gast voorop staat. Proeflokaal 1723 straalt direct bij binnenkomst een gezellige warme uit. Modern oud bruin, met zitjes langs de muur en een ruime bar achterin. Een plek waar men welkom is om wat te drinken, desgewenst wat te eten en er alle tijd is voor een leuke avond.

,,Zelf zie ik ons Proeflokaal een beetje als een mooie Engelse pub” vertelt Pieter Mooij, terwijl hij een schuurmachine weg legt. Hij heeft de hele zaak eigenhandig verbouwd en ingericht. ,,Langs de wand ziet de gast een enorme uitstalling gedistilleerd’’ vertelt hij niet zonder trots. ,,En alles even betaalbaar. Een glas wijn is er vanaf 2.85. De dagelijkse maaltijd (van dinsdag tot en met vrijdag) kost tussen de 10 en 13 euro. Op zaterdag verwennen we de gasten met borrelhapjes van het huis. We kiezen bewust voor gematigde prijzen. We zien de mensen liever regelmatig binnenstappen, dan bijvoorbeeld eens per maand.’’ Of Pieter dan zijn passie voor het koken achterwege laat? Beslist niet, zo bezweert hij. ,,Alleen hebben we de kaart ingewisseld voor een dagschotel. Maar wel een van hoge kwaliteit, met biologisch vlees. Het Waards Rund bijvoorbeeld’’.

Proeflokaal 1723 -de cijfers staan voor de openingstijd van de keuken, van 17.00 tot 23.00 uur- gaat vrijdag de 28e voor het eerst open. ,,Zonder feest of poespas’’ meldt Sandra. ,,Iedereen kan gewoon binnenvallen. De eerste dagschotel is vanaf dinsdag 1 september verkrijgbaar’’. De nieuwe huiskamer van Historisch Voorburg is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 16.00 uur. Te vinden aan de Herenstraat 98. Inderdaad, hetzelfde pand, waarin oud Voorburgers heel vroeger de IJspegel wisten te vinden. E n later het vermaarde Solmar . Nu dus Proeflokaal 1723, met Pieter en Sandra Mooij.

Foto: Sandra en Pieter Mooij zijn weer helemaal ‘back in town’. ( foto Charles Groeneveld)

Adres

1723 Voorburg

Kerkstraat 52
2271 CT Voorburg

T. 070 2015 003
E. info@1723.nl

Reserveren

Reserveren kan uitsluitend voor het gebruiken van de hoofdmaaltijd! Uiteraard kun je altijd binnenlopen hiervoor en voor de borrel & snack.

070 2015 003

Openingstijden

Dinsdag t/m Donderdag
van 16.00 - 23.00 uur

Vrijdag
van 16.00 - 00.00 uur

Zaterdag
van 15.00 - 00.00 uur

Zondag en Maandag gesloten  


© Copyright, 1723 Voorburg - All rights reserved.
Powered by Xenodesign