Tien jaar 1723! Van dinsdag 26 augustus tot en met zaterdag 30 augustus 2025 is het feest, want restaurant 1723 is tien jaar in Huygenskwartier Voorburg!
Dat gaan we vieren met jou als trouwe gast.
De hele week biefstuk /caesar salade / huisfriet / dragonmayonaise:
… voor slechts 17,23 euro p.p.!
Uiteraard is de kreeft ook van de partij maar dan voor de gebruikelijke dagprijs.
Reserveren kan via de website (blauwe button rechts onderaan). Je kunt gelijk bij ‘opmerkingen’ aangeven welk hoofdgerecht wij voor jullie mogen reserveren.
Duikje in de geschiedenis
Tien jaar 1723 is een mooi moment om even kort terug te blikken. Sandra en Pieter leerden elkaar kennen bij het Hof van Holland in Noordwijk Binnen (waarvan zij later de eigenaar werden). De bijzondere geschiedenis van dit hotel-café-restaurant gaat zelfs terug tot de 14e eeuw. Zo ver gaat de geschiedenis van de eigenaren van 1723 niet, maar ze hebben wel een berg aan ervaring. Sandra: ‘Al heel klein stond ik achter de bar bij mijn ouders in het café-restaurant in Egmond aan den Hoef. We hebben Bib Gourmand gekookt en alle restaurants die wij hebben gehad stonden vermeld in de Lekker en Gault&Millau-gids.’ Sandra heeft voetstappen liggen bij Villa La Ruche, Savelberg, The Village Lounge en Brasserie De Koepel.
Koken met sterren
Ook Pieter hielp op z’n elfde al met het klaarzetten van het hotelontbijt. Pieter: ‘Tijdens mijn opleiding hogere hotelschool werkte ik ambulant bij Savelberg in Voorburg. En blijkbaar deed ik iets goed, want op mijn 24ste werd ik directie-assistent en vervolgens directeur aan het Oosteinde.’ Pieter werkte ook bij Cas Spijkers (De Swaen **), die bekend is geworden van het kookprogramma ‘Koken met Sterren’, restaurant Latour (*) van Huis ter Duin en Sea Grill (**) in Brussel.
Huiskamersetting
Een schat aan ervaring dus, die zij nu inzetten in hun eigen ‘1723 Voorburg’. ‘Heerlijk met leuke gasten, in een huiskamerachtige setting’, aldus Sandra en Pieter. ‘Gewoon gezellig en met hart voor heerlijk, eerlijk eten en onze trouwe gasten. Kwaliteit in een ‘Cheers-achtige’ sfeer. Daar maken wij ons graag ook de komende jaren hard voor.’ Chapeau!
Sandra serveert gerechten uit
Gasten aan tafel
Sandra met dochters
Het terras



