‘Schitteren door eenvoud’

22 mei 2023

Sandra en Pieter achter de bar bij restaurant 1723 Voorburg

‘Fijn om te weten dat het in deze tijd nog steeds mogelijk is om te schitteren in eenvoud.’ Zo eindigt het artikel van Reza Bakhtali, VRIJ verslaggever van De Telegraaf over 1723 Voorburg. Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op.

We kregen in mei bezoek van Reza Bakhtali van De Telegraaf. In de krant van zaterdag 20 mei 2023 stond het artikel dat hij naar aanleiding hiervan schreef. Absoluut spannend, maar met een prachtig resultaat.

Hemels stuk vlees
Hij roemde het eten met zinsneden als: ‘De serranoham is vol van smaak en smelt op de tong. Er volgt ook een verse kreeftensoep met gepekelde rivierkreeftjes en een dot crème fraîche en toast. Hij is krachtig, heeft de juiste dikte, de dot room brengt de soep helemaal in balans.’ Over het hoofdgerecht schreef hij: ‘Eindelijk een entrecote met een fatsoenlijke rand vet die niet deels is weggesneden. Een hemels stuk vlees dat zo is verdwenen. Al geldt dit voor alle elementen op het bord.’ Een prachtige aanbeveling voor 1723 Voorburg!

Huiselijk en gezellig
Over de huiselijkheid van 1723 schreef hij: … onze gastvrouw vertelt dat ze een hele wand vol met jenever heeft. ‘Kies er een uit en neem de fles mee naar je tafel.’ Dit soort teksten zorgen ervoor dat je je thuis voelt. Dat geldt ook voor de speelse inrichting met aardse kleuren, groen pastel, sierlijk behang en een variatie aan meubels.’

Betaalbaar en goed
Het sluit aan bij het motto dat wij als 1723 hebben: Genieten op een ‘Cheers-achtige’ manier. Betaalbaar, goed en gezellig. De Telegraaf roemde onze aandacht voor het eten en drinken, en ons streven naar duurzaamheid en tegen verspilling: ‘In 1723 geen hoogdravende gerechten, maar terug naar de basis. En dit in een gemoedelijke sfeer, alsof je bij een bekende zit.’

Een hele mooie erkenning. Lees hier het hele VRIJ artikel uit De Telegraaf van zaterdag 20 mei 2023

Meer nieuws

Liefde voor gezelligheid

Liefde voor gezelligheid

Bij 1723 houden we van mensen, van gezelligheid, van goed en betaalbaar eten en drinken. Daarom zijn we ook zo gek op onze gasten. Op Valentijnsdag vieren we de liefde een beetje extra. Kom op 14 februari naar 1723 Voorburg. Of dit nu samen met je geliefde, je bestie of je moeder is.

Lees meer
1723 in 2023

1723 in 2023

Wat een geweldig jaar was 2023. We zijn trots op onze zaak, maar vooral op alle leuke gasten. Op alle vrijdagen was er voor hen een klassiek 1723 dilemma: biefstuk & jus of hele Canadese kreeft. Die keuze blijft nog wel even! Bij 1723 lijkt het altijd vrijdag, want hier is gezelligheid troef. Cheers!

Lees meer
Vier kerst bij 1723: reserveer!

Vier kerst bij 1723: reserveer!

De feestdagen liggen in het verschiet: kies voor een gezellige kerst bij 1723 Voorburg! We zijn op lichtjesavond 23 december, op kerstavond en eerste kerstdag open en ontvangen je graag. Wil je verzekerd zijn van een gezellige tafel? Reserveer dan alvast! Op zaterdag...

Lees meer