Selecteer een pagina

‘Schitteren door eenvoud’

22 mei 2023

Sandra en Pieter achter de bar bij restaurant 1723 Voorburg

‘Fijn om te weten dat het in deze tijd nog steeds mogelijk is om te schitteren in eenvoud.’ Zo eindigt het artikel van Reza Bakhtali, VRIJ verslaggever van De Telegraaf over 1723 Voorburg. Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op.

We kregen in mei bezoek van Reza Bakhtali van De Telegraaf. In de krant van zaterdag 20 mei 2023 stond het artikel dat hij naar aanleiding hiervan schreef. Absoluut spannend, maar met een prachtig resultaat.

Hemels stuk vlees
Hij roemde het eten met zinsneden als: ‘De serranoham is vol van smaak en smelt op de tong. Er volgt ook een verse kreeftensoep met gepekelde rivierkreeftjes en een dot crème fraîche en toast. Hij is krachtig, heeft de juiste dikte, de dot room brengt de soep helemaal in balans.’ Over het hoofdgerecht schreef hij: ‘Eindelijk een entrecote met een fatsoenlijke rand vet die niet deels is weggesneden. Een hemels stuk vlees dat zo is verdwenen. Al geldt dit voor alle elementen op het bord.’ Een prachtige aanbeveling voor 1723 Voorburg!

Huiselijk en gezellig
Over de huiselijkheid van 1723 schreef hij: … onze gastvrouw vertelt dat ze een hele wand vol met jenever heeft. ‘Kies er een uit en neem de fles mee naar je tafel.’ Dit soort teksten zorgen ervoor dat je je thuis voelt. Dat geldt ook voor de speelse inrichting met aardse kleuren, groen pastel, sierlijk behang en een variatie aan meubels.’

Betaalbaar en goed
Het sluit aan bij het motto dat wij als 1723 hebben: Genieten op een ‘Cheers-achtige’ manier. Betaalbaar, goed en gezellig. De Telegraaf roemde onze aandacht voor het eten en drinken, en ons streven naar duurzaamheid en tegen verspilling: ‘In 1723 geen hoogdravende gerechten, maar terug naar de basis. En dit in een gemoedelijke sfeer, alsof je bij een bekende zit.’

Een hele mooie erkenning. Lees hier het hele VRIJ artikel uit De Telegraaf van zaterdag 20 mei 2023

Meer nieuws

‘Fijn eten voor een goede prijs’

‘Fijn eten voor een goede prijs’

‘Het kan in restaurant 1723’, zo concludeert Ellen Lengkeek van het AD in de rubriek De Gouden Pollepel van zaterdag 26 augustus 2023. We zijn blij met deze conclusie en de bevindingen in het artikel.

Lees meer
Genieten in de nazomer

Genieten in de nazomer

Heb je ook zo genoten van je vakantie? De zomervakantie is voor veel mensen alweer ‘net geweest’. Beleef het ontspannen gevoel van je vakantie bij restaurant 1723 en laat je nog even in de watten leggen.

Lees meer